Stel je hebt een oude garagedeur die niet meer lekker functioneert. Moet je de deur dan vervangen of kun je met het nodige onderhoud de deur nog een paar jaar mee laten gaan? Het antwoord op die vraag is natuurlijk niet zo eenvoudig als dat we doen voorkomen. Het is dan ook  het beste om een garagedeurspeciaalzaak te vragen om een monteur langs te laten komen om te kijken hoe het met de staat van je garagedeur is gesteld.

Garagedeuronderdelen zijn namelijk in veel gevallen prima te vervangen, waardoor je nog langere tijd plezier hebt van je deur. Sommige onderdelen vragen wel om regelmatig onderhoud, zoals het smeren van bepaalde onderdelen zodat de slijtage minder snel gaat. Maar nogmaals, wij adviseren om monteur langs te laten komen om naar je deur te laten kijken en vervolgens je te laat adviseren of je een onderhoudsbeurt aan de garagedeur moet laten uitvoeren of dat je beter de deur kan laten vervangen.

De garagedeur vervangen voor dezelfde deur?

Nu vraag je misschien af of het verstandig is om de garagedeur voor exact hetzelfde soort deur te vervangen. Wanneer je tevreden bent over je deur is er in principe geen aanleiding om een ander soort deur aan te schaffen. Maar wanneer je de garagedeur moet vervangen is het een mooi moment om even stil te staan bij wat je nou eigenlijk met de garageruimte wil doen. Stel bijvoorbeeld dat je besluit om de ruimte om te bouwen tot een kantoor of tot een speelplaats voor de kinderen. Dan wil je de ruimte in de garage optimaal benutten en is de keuze voor bijvoorbeeld een roldeur (meer informatie over roldeuren vind je hier: http://www.ladolcevitaaruba.com/huis-en-werk/toepassingsmogelijkheden-van-roldeuren/) of openslaande garagedeuren veel logischer dan de keuze voor een kanteldeur.

Maar stel nu dat je tevreden bent over je garagedeur. Ook dan is het handig om je te oriënteren op de diverse mogelijkheden. Stel bijvoorbeeld dat je altijd een sectionale garagedeur hebt gehad, en daarnaast een fanatieke fietser bent die dagelijks meerdere keren voor korte ritjes op uit trekt. In dat geval kan het wel eens veel prettiger zijn om een zijdelingse sectionale garagedeur aan te schaffen. Een dergelijke deur hoef je namelijk slechts een klein stukje te openen om er met de fiets in en uit te kunnen.

Tweedehands garagedeuren

Wanneer onderhoud aan de garagedeur niet meer mogelijk is of onveilige situaties zou opleveren, dan zal je er toch voor moeten kiezen om een nieuwe garagedeur te kopen. Maar afhankelijk van je budget of de wil om er veel in te willen investeren, kun je er ook voor kiezen om een tweedehands garagedeur te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *