Huis-verkocht

Hoewel de huizenprijzen tegenwoordig de pan uit rijzen, betekent dat niet dat je als verkopende partij achterover kunt gaan leunen en er blindelings op kunt vertrouwen dat je de hoogst mogelijke prijs voor je woning krijgt. In de meeste gevallen loont het als je ervoor zorgt dat jouw woning et netjes bijstaat en een goed onderhouden indruk maakt. Maar waar moet je dan concreet aan denken? Lees verder en je weet het.

De aanblik van buiten af

De eerste indruk maak je maar één keer, dat geldt ook voor jouw woning. Dus zorg er daarom voor dat de aanblik van je woning niet alleen binnen, maar ook van buiten af op orde is. Concreet betekent dit dat je tuin er netjes bij moet staan, de kozijnen goed zijn onderhouden en de ramen schoon zijn.

Vaak vergeten: de garagedeur

Als mensen hun woning besluiten te verkopen, dan gebeurt het helaas nog vaak dat ze het onderhoud van de garagedeur laten versloffen. Echter, de garagedeur speelt een belangrijke rol in het totaalplaatje dat een woning aan de buitenkant heeft. Zorg er daarom voor dat ook de garagedeur goed onderhouden is en dat wanneer je een oude roestige deur hebt, je die vervangt. Als je de deur besluit te vervangen, dan is een garagedeur met een doorloopdeur vaak de beste keuze, omdat die de mogelijkheid biedt om de garage te betreden, zonder het gehele deurblad te hoeven openen.

Onderhoud-garagedeur

Tweedehands garagedeuren

Het vervangen van je garagedeur hoeft overigens niet veel geld te kosten. Diverse garagedeur specialisten hebben namelijk een assortiment tweedehands deuren. Dit soort deuren zijn vaak zo goed als nieuw. Tweedehands garagedeuren zijn namelijk vaak deuren die verkeerd zijn besteld of een kleine beschadiging hebben, waardoor ze niet meer als nieuw kunnen worden verkocht.

Je woning aan de binnenkant

Voor wat betreft de binnenkant van je woning, is het belangrijk dat er voldoende licht is en je hebt gestoft en gedweild hebt. Ook is het goed om voor de bezichtiging goed te luchten, zodat er een prettig binnenklimaat hangt.

De appeltaart

Een klassieke truc om de sfeer van je woning uitnodigend te maken, is door een appeltaart te bakken vlak voordat de kijkers op bezoek komen. De heerlijke geur van een appeltaart versterkt het huiselijke gevoel en prikkelt de zintuigen van de kijkers, waardoor ze zich sneller op een gemak zullen voelen.

Vaak vergeten: foto’s

Omdat kijkers zich moeten kunnen voorstellen dat ze jouw woning als hun nieuwe thuis zien, is het belangrijk dat er geen foto’s van andere bewoners hangen. Zorg daarom dat je woning een neutrale indruk maakt.

Overige aandachtspunten

Naast de punten die we tot zover hebben besproken, is het van belang dat de inrichting van je woning niet te uitgesproken is. Daarmee bedoelen we dat een neutrale inrichting je kijkers het meeste helpt om zich voor te kunnen stellen dat jouw huis hun nieuwe thuis wordt. Dus felle kleuren of een sterk afwijkende inrichting van wat mensen ‘normaal’ vinden is af te raden.

Kom je er niet uit? Schakel dan een verkoopstylist in!

Het kan natuurlijk zo zijn dat ondanks al je inspanningen je het niet voor elkaar krijgt om je woning te verkopen. In dat geval kan het handig zijn om een verkoopstylist in te huren en deze je woning zo aantrekkelijk mogelijk in te laten richten. Daarvoor hoef je overigens niet een groot budget te hebben. Vaak is het met een beperkt budget en een aantal kleine aanpassingen al mogelijk om je woning voor kijkers aantrekkelijker te maken. Wil je meer informatie over wat een verkoopstylist doet en voor je kan betekenen? Lees dan dit artikel op infonu.

Wat is jouw tip?

Heb je al eens eerder een woning verkocht en heb je een goede tip die we in dit artikel nog niet besproken hebben? Dan horen we dat graag van je. Mail je tip, zodat we andere mensen die hun huis willen verkopen nog beter kunnen helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *