Wanneer je op vakantie gaat moet je één en ander voorbereiden om te voorkomen dat er wordt ingebroken tijdens je afwezigheid. De meeste inbreken kunnen worden geweerd met de volgende simpele maatregelen.

 

Stap 1: denk als een dief

Loop rond door het huis en kijk naar zwakke plekken. Zorg dat ramen niet kunnen worden geopend vanaf de buitenkant. Kijk door de ramen. Zijn er waardevolle spullen zichtbaar?

De eerste- dingen waar inbrekers naar zoeken wanneer ze een huis op het oog hebben, is een manier om snel binnen te komen. Zorg dat er geen openingen zijn waar een inbreker misbruik van kan maken terwijl je weg bent.

Stap 2: stop post en krant bezorgingen

Niets schreeuwt, “Ik ben op vakantie!”, meer dan een overlopende brievenbus of een weeklang opgestapelde kranten bij de voordeur. Annuleer deze diensten voordat je vertrekt zodat inbrekers ze niet zullen zien als uitnodiging om je huis binnen te gaan.

Stap 3: installeer bewegingssensoren of tijd-geschakelde verlichting

Inbrekers blijven graag uit het zicht. Geef ze geen plek om te verstoppen. Een goed verlicht huis is vaak alles wat nodig is om inbrekers te overtuigen van het feit dat jouw huis niet het juiste doelwit is.

Stap 4: kondig je vakantie niet aan op sociale media

Hoewel je vast en zeker enthousiast bent over je vakantie avontuur, zoeken inbrekers actief op sociale netwerken naar gebruikers die hun aankomende vakanties en reisjes aankondigen. Hoe minder mensen weten over je reis voordat je vertrekt, hoe beter. Wacht met het posten op sociale netwerken tot je terug bent van vakantie.

Stap 5: laat een betrouwbare buurman weten dat je weg bent

Als ik niet zou weten dat mijn buren op vakantie zijn en ik zou een Ziggo monteur het huis uit zien lopen dan zou ik dat normaal vinden. Aan de andere kan, hadden ze me van tevoren laten weten dat ze weg zouden zijn, dan zou ik elke activiteit in hun huis verdacht vinden. Een paar extra ogen gericht op jouw woning wanneer je weg bent is altijd een goed idee.

Andere stappen die je kan ondernemen om inbrekers te weren is iemand het gras laten maaien, of vuilcontainers naar de weg laten rijden tijdens ophaaldagen, sneeuwschuiven, of andere klusjes die gedaan zouden worden als er iemand thuis is.

Voor meer informatie – locksecure.nl/slotenmaker-rijswijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *